Aanleg buitenruimte
DOMUSDELA Eindhoven

Coöperatie DELA – 2019-2020

Locatie

Eindhoven

Contractvorm

RAW-bestek

Samenvatting

Bij DOMUSDELA, ook wel ‘De geheime parel van Eindhoven’ genoemd, hebben we de buitenruimte compleet vernieuwd, geheel passend bij de stijl van de gebouwen in het complex. De planning hierbij was strak, want de inrichting van de buitenruimte moesten we gelijktijdig uitvoeren met de grootschalige renovatie van enkele bijzondere gebouwen in het complex.

Lees verder om te zien hoe we dat hebben aangepakt.

Het vraagstuk

DOMUSDELA, ook wel ‘De geheime parel van Eindhoven’ genoemd, is een eigentijdse plek in het hart van de stad; een plek voor ontmoeting, verbinding en verdieping en een complex waarin verschillende partners en functionaliteiten samenkomen. Zoals het luxe boutique Hotel Mariënhage, de sfeervolle Brasserie Rita en de monumentale Paterskerk. Tegelijk met de renovatie van de Paterskerk en Mariënhage was ook de bijbehorende buitenruimte dringend toe aan een flinke opknapbeurt. Een kolfje naar onze hand.

Bijzonderheden

Ondanks een strakke planning hebben we door onze aanpak de opknapbeurt tijdig op kunnen leveren.

vissers ploegmakers project domusdela renovatie paterskerk

De opdracht

Vernieuw de buitenruimte bij DOMUSDELA, geheel passend bij de stijl van de gebouwen die deel uitmaken van het complex.

Uitdagingen

De opknapbeurt kende een strakke planning, want de inrichting van de buitenruimte moesten we gelijktijdig uitvoeren met de grootschalige renovatie van enkele bijzondere gebouwen in het complex.

project domusdela

Onze aanpak

De oude kloostertuin met parkeerplaatsen hebben we volledig opnieuw ingericht, geheel passend in de stijl van de omringende gebouwen. Dit deden we onder meer met toepassing van een natuurstenen verharding en cortenstalen inrichtingselementen. Cortenstaal is zeer weerbestendig en heeft een hoge treksterkte.

Daarnaast legden we een strakke, matchende binnentuinverlichting aan. Verder vernieuwden we de parkeerplaatsen met gebruik van een water-passerende verharding van dichte steen. Het water zakt niet door de steen zelf heen, maar kan gemakkelijk weg door de extra brede voegen die tussen de stenen liggen. Ook hebben we uiteindelijk het geheel aangeplant. Door een op elkaar afgestemd faseringsplan en een gedegen coördinatie van de werkzaamheden wisten we de strakke planning te halen en leverden we de opknapbeurt tijdig op. De buitenruimte bij DOMUSDELA is nu een oase van rust; een echt plaatje, al zeggen we het zelf!

Samenwerking

Bij Vissers Ploegmakers geloven we sterk in samenwerken en partnerschap met opdrachtgevers, de omgeving, leveranciers en onderaannemers. Ook in het geval van traditionele contractvormen, waarbij we bijvoorbeeld niet het ontwerp of het omgevingsmanagement voor onze rekening nemen, denken we graag met alle partijen mee. Vaak werken we in Bouwteams, die garant staan voor een optimale co-creatie en waarmee we projecten beter, efficiënter, slimmer, sneller en vaak ook goedkoper kunnen aanvliegen en realiseren. Voor dit project mogen we terugkijken op een fijne en nauwe samenwerking met Coöperatie DELA en de andere betrokken partijen. 

luke van den bosch

Meer weten over dit project?

Luke van den Bosch

lvdbosch@vissersploegmakers.nl

Gerelateerde projecten

Ons portfolio bevat verschillende projecten die wat inzet van specialiteiten en expertises betreft een overeenkomst hebben met bovenstaand project. Neem gerust een kijkje in ons uitgebreide portfolio.

Herinrichting Mgr. Zwijsenplein Kerkdriel

Gemeente Maasdriel – 2022-2023

Fietspad Dijkstraat Asten

Gemeente Asten - 2022

Werkzaamheden Boerenkamplaan Someren

Gemeente Someren - 2022

‘De Campina’ in Eindhoven wordt ‘De Caai’

BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling - 2021-2022