Plaatsen van geluidsscherm
Nistelrode

Gemeente Bernheze – 2020

Locatie

Nistelrode

Contractvorm

RAW-bestek

Samenvatting

Om de bewoners van groeiwijk De Zwarte Molen bij Nistelrode te beschermen tegen geluidsoverlast van het verkeer op de A50, hebben we een 400 meter lang geluidsscherm geplaatst. Tijdens onze werkzaamheden was het zaak dat bouwbedrijven die ter plekke huizen aan het bouwen waren daar zo min mogelijk overlast van hadden.

Lees verder om te zien hoe we dat hebben aangepakt.

Het vraagstuk

Groeiwijk De Zwarte Molen bij Nistelrode ligt vrij dicht aan de snelweg A50. Geluidsoverlast is dus een risico, zeker bij het nieuwste deel van de wijk. Beschermende maatregelen voor de bewoners in dat deel van de wijk waren dan ook zeker geen overbodige luxe, maar pure noodzaak.

project geluidsscherm aanleg nistelrode de zwarte molen

De opdracht

Bescherm de bewoners in het nieuwste deel van De Zwarte Molen tegen geluidsoverlast, door de aanleg van een geluidsscherm.

Uitdagingen

Tijdens onze werkzaamheden was het zaak dat de bouwers ter plekke zo min mogelijk overlast hadden.

project geluidsscherm aanleg nistelrode

Onze aanpak

Langs de A50 bouwden we een 400 meter lang geluidsscherm. De vier meter hoge schutting moet de bewoners van 180 nieuwe woningen in het nieuwste deel van de wijk beschermen tegen het snelweglawaai. Om de tien meter zetten we twee palen van gewapend beton in de grond, vijf meter diep, tot onder de vier meter hoge wal. Deze grondpalen vormen een stevige basis voor de stijlen, waar vervolgens enkele betonplaten tegenaan worden geklemd. Onderop elk schuttingdeel plaatsten we een plaat van twaalf ton (12.000 kilo), daarbovenop kwam nog eens een plaat van 6.000 kilo.

Samenwerking

Voor de realisatie werkten we nauw samen met de gemeente, maar ook met de betrokken bouwaannemers die de woningen realiseren. In goed overleg hebben we bijvoorbeeld een bouwweg aangelegd, zodat wij ons werk konden bereiken zonder de bouwers te hinderen.

dirk ploegmakers

Meer weten over dit project?

Gerelateerde projecten

Ons portfolio bevat verschillende projecten die wat inzet van specialiteiten en expertises betreft een overeenkomst hebben met bovenstaand project. Neem gerust een kijkje in ons uitgebreide portfolio.

Werkzaamheden voor aanleg nieuwbouwwijk Hoef en Haag

Hoef en Haag CV - 2018-heden

Renovatie Scheepvaartvoorzieningen Oost-Nederland

Rijkswaterstaat - 2016-2018

Herinrichting driemanspolder tot nieuwe driemanspolder

Hoogheemraadschap Rijnland - 2017-2022

Hoogkoorplein en omliggende wegen Boxmeer

Gemeente Land van Cuijk - 2020-2021